Informatii pentru persoanele vizate, in conformitate cu Regulamentul general al UE privind protectia datelor

Controlorul in sensul art. 4 (7) UE GDPR reprezinta:

Verband der Vereine Creditreform e.V.

Hellersbergstraße 12

D-41460 Neuss, Germany

Tel.: +49 2131 109-0

Fax: +49 2131 109-8000

creditreform@verband.creditreform.de

 

Ofiter de protectie a datelor

Puteti contacta ofiterul nostru pentru protectia datelor la:

Verband der Vereine Creditreform e.V.

Data Protection Officer

Tel.: +49 2131 109-0

Fax: +49 2131 109-8000

Email: Datenschutz@verband.creditreform.de

 

In mod particular, in baza noastra de date sunt stocate urmatoarele informatii: numele companiei, adresa, numele actionarilor, locul si data nasterii, numele administratorului, locul și data nașterii, starea civila, activitatea profesionala si circumstantele financiare, eventualele obligatii si note privind istoricul platilor.

Datele provin, in parte, din surse publice accesibile, precum registrele publice, internet, presa si alte surse de informare, precum si transferul de date privind datoriile scadente.

Scopul prelucrarii datelor colectate consta in furnizarea de informatii privind bonitatea persoanei / companiei in cauza, inclusiv alte informatii relevante pentru deperminarea scorului de credit, cat si utilizarea acestora pentru publicitate/marketing direct. Temeiul juridic pentru prelucrare este Articolul 6, alineat (1), litera (f) al Regulamentului General privind Protectia Datelor al UE.

Informatiile referitoare la datele stocate de noi, pot fi furnizate numai conform Art. 6(1)(f) EU GDPR, in cazul in care un client ofera dovezi credibile privind un interes legitim in cunoasterea acestor informatii. In masura in care datele sunt transferate in afara UE, aceasta se efectueaza pe baza unor clauze contractuale standard, ce pot fi vizualizate accesand urmatorul link: eur-lex.europa.eu/legal-content/DE/TXT/PDF/.

Un interes legitim conform celor mentionate mai sus poate fi: decizia imprumutului, initierea unei tranzactii de afaceri, participatiile, datoria, verificarea creditelor, contractul de asigurare, creantele restante, informatiile privind executarea.

Clientii nostri includ in Germania si in strainatate institutii operative de credit, companii de leasing, companii de asigurari, companii de telecomunicatii, companii de de administrare a debitelor, companii de transport maritim, companiile de retail si alte companii care furnizeaza sau livreaza bunuri sau servicii in schimbul facturii. In cadrul domeniului de aplicare a dispozitiilor legale, o parte din datele din baza de date de afaceri, este furnizata si altor baze de date ale companiei, printre altele, cu scopul de marketing si in vederea actualizarii, validarii si imbunatatirii fisierelor de adrese si prelucrarea datelor corespunzatoare.

Datele sunt stocate atata timp cat cunoasterea acestora este necesara pentru indeplinirea scopului de stocare. Cunoasterea datelor este, ca regula generala, necesara pentru o perioada de stocare de trei ani. In momentul expirarii, se efectueaza o examinare asupra necesitatii stocarii, datele fiind sterse in 24 de ore.  Cand problema este solutionata, datele vor fi sterse in termen de 24 de ore, la trei ani de la incheiere. Intrarile in listele de debitori vor fi sterse in termen de 24 de ore, trei ani de la data inregistrarii, in conformitate cu § 882e Codul de procedura civila.

Aveti dreptul la informatii referitoare la datele personale pe care le stocam despre dvs. In masura in care stocarea datelor dvs personale contine informatii incorecte, aveti dreptul la corectarea sau stergerea acestora. In cazul in care nu se poate constata imediat veridicitatea datelor, aveti dreptul de a bloca datele pana in momentul obtinerii clarificarilor in acest sens. Daca datele dvs. sunt incomplete, aveti dreptul de a le completa.

In masura in care v-ati dat acordul pentru prelucrarea datelor stocate de catre noi, aveti dreptul de a va retrage acest consimtamant in orice moment. Retragerea nu va afecta legalitatea procesarii datelor dvs. pe baza consimtamantului inainte de orice retragere.

Puteti depune o plangere cu privire la prelucrarea datelor pe care o efectuam catre autoritatea de supraveghere responsabila cu protectia datelor din statul dvs.

Transferul datelor dvs. catre noi nu este prescris legal sau in contract, nici necesar pentru incheierea contractului. Nu sunteti obligat sa ne furnizati aceste date. In lipsa furnizarii datelor dvs., acest lucru poate ingreuna intregul proces pentru creditorul sau furnizorul dvs., in vederea evaluarii solvabilitatii, fapt ce poate duce la refuzul acordarii unui imprumut sau a unei prestari in avans de catre furnizori.

 

Dreptul de opozitie

Prelucrarea datelor stocate se efectueaza in baza unor motive legitime ale creditorului si a creditelor asigurate, care depasesc in mod regulat interesele, drepturile si libertatile dvs. sau servesc la afirmarea, exercitarea sau apararea in cazul cererilor inaintate in instanta. Puteti contesta prelucrarea datelor dvs. din motive care rezulta din imprejurarile dvs. speciale si care trebuie demonstrate. In cazul in care aceste motive legitime exista, datele dvs nu vor mai fi proceste. In cazul in care datele dvs sunt procesate in scopuri de publicitate si de marketing, aveti dreptul de a depune o contestatie in orice moment.  Astfel, datele dvs. nu vor mai fi utilizate in acest scop.

© 2020 Organizatia Internationala Creditreform

Kontakt / Contact

kontaktcenter

Contactcenter

Contact